Verdensur – Hvad er klokken i resten af verden?

Har du nogensinde undret dig over hvad klokken er i resten af verden? Så er du i hvert fald kommet til det rette sted. Herunder kan du finde bynavn eller land i oversigten og klikke dig nemt videre til at finde tiden i relevante by eller land. Det kan ikke være nemmere. Find nemt den information du har brug for eller kig lidt rundt gennem de forskellige tidszoner for underholdningens skyld.

reklame

Oversigt over byer og lande

Vi har inddelt vores oversigt i to dele. Du kan enten slå op efter land eller by. Alt er oplistet alfabetisk, så det er nemt at finde rundt i. Vi har en lang række tidsangivelser fra rund omkring i hele verden. Du er altså kommet til et ret komplet verdensur.

Verdens tidszoner og hvordan tid angives globalt

Hvad klokken er i resten af verden varierer meget. Faktisk er hele verden inddelt i 24 tidszoner, så der er en zone for hver time i døgnet. Man regner tid ud fra en af flere standard tidsangivelser. Én mulighed er CET, som står for Central European Time. En anden er UTC eller GMT, hvilket står for Greenwich Meantime.

For at angive tiden i forhold til en af disse systemer skriver man eksempelvis GMT-1 eller CET+3. På den måde kan man altid nemt angive tid i forhold til en af disse standardtider. Kender du tidszonen og ved hvad klokken i GMT eller CET er, så kan du altid regne klokken ud.

Det er selvfølgelig nemmere bare at slå op i en tabel eller ved hjælp af et online verdensur som dette, og det er her et online redskab som Peters1 kommer til sin ret. Find blot byen eller landet og vi besvarer hvad klokken er netop der.

Oversigt over klokken i forskellige byer og lande i verden

Her kommer hjertet af vores verdensur. Det er nemmest at orientere sig i vores oversigt i toppen, men du kan også bare søge nedad her, hvor alle tider liste i alfabetisk rækkefølge.

Hvad er klokken i Los Angeles eller LA?

Los Angeles ligger i den amerikanske stat Californien. Tidsforskellen mellem Los Angeles og Danmark er tre timer. LA er 3 timer foran DK. Det vil sige at ved middag i Danmark er klokken 3 om eftermiddagen i Los Angeles.

Klokken i Los Angeles i USA er lige nu:

Hvad er klokken i New York?

Herunder kan du se hvad klokken er i New York lige nu. Tidsforskellen mellem New York er 6 timer. Når klokken middag i DK er kl. altså så 18.00. Det giver en tidsforskel på et kvart døgn. I standard tidsangivelser noteres tidszonen som GMT-5 eller UTC-5.

Hvad er klokken i Thailand?

Klokken i Thailand er 6 timer foran Danmark. Thailand er i samme tidszone som Bangkok i Asien og det ligger i den tidszone som er GMT+7. Tidsforskel mellem Thailand og Danmark er altså 6 timer. Derfor kan det godt betale sig at tænke sig om en ekstra gang, hvis du er i Thailand og overveje at ringe hjem. Udover en stor telefonregning kan det give lidt utilfredshed, hvis du vækker nogen midt om natten.

Hvis du gerne vil ringe hjem fra Thailand kl. 8.00 om morgenen dansk tid, så skal du altså ringe kl. 02.00 lokal Thailandsk tid.

Hvad er klokken i Dubai

Har du nogenside undret dig og tænkt: Hvad er klokken i Dubai nu? Måske skal du rejse til Dubai i de Forenede Arabiske Emirater og gerne lige vil se tiden, så du kan regne tidsforskellen ud. Det kan du nemt herunder i vores verdensur. Klokken er UTC+4 og det giver en tidsforskel mellem Danmark og Dubai på 3 timer. Klokken i Dubai er 3 timer foran DK. I forhold til hvor langt Dubai ligger væk fra Danmark, så er det en relativt lille tidsforskel.

Hvis du undrer dig over, hvorfor et sted som Dubai er så tæt i tid på Danmark i forhold til så mange andre steder som ligger længere væk. Det kommer simpelthen an på tidszone. Det handler ikke om, hvor langt steder er fra hinanden, men hvor mange tidszoner der er mellem hvert sted.