Det skal du overveje, når dig og din partner skal flytte sammen

Lige så spændende som det kan være, når man skal flytte sammen med sin partner, lige så skræmmende kan det være. Pludselig skal man se sin partner fra en anden side, og der kommer nye udfordringer på bordet som økonomi og pligter. Men det hele kan gå mere gnidningsfrit, hvis man forbereder sig inden da. 

Find ud af, om I er klar

Der kan være mange grunde til, at man vælger at flytte sammen med sin partner. Måske kan man ikke længere bo i ens lejlighed, måske er ens bofælle flyttet ud, eller vil man gerne finde et billigere sted. Mange af disse logistiske årsager er reelle, men de kan heller ikke være den eneste grund til, man flytter sammen. Derfor skal man være sikker på, at man også vil flytte sammen, fordi man gerne vil dele et hjem. Tag derfor en længere snak om, hvorfor I vil flytte sammen, inden I står og skal skrive under på lejekontrakten. 

Bestem jer for, hvis møbler I tager med 

Et emne, som hurtigt kan dele vandene, er, hvilke ting den anden må tage med. Måske har din partner en sofa, som de virkelig holder af, men som du ikke kan fordrage. I et optimalt forhold bør hver person have mulighed for at sige noget om, hvad de synes, der skal med. I den proces er det også oplagt at kigge på, om der er nogle ting, man kan sælge eller komme af med.

Tal også om økonomi

Penge er sjældent sjovt at tale om. Men det er ikke desto mindre et vigtigt emne, som man hellere vil tage i opløbet end skændes om, efter I er flyttet sammen. Det drejer sig om alt fra budget til køkkenredskaber til husleje.

I samme ombæring er det også vigtigt at tale om pligter. Hvis ikke man har en dialog om pligter, kan man hurtigt komme ind i gamle mønstre fra tidligere husholdninger. Det kan være, at man enten vænner sig til at tage opvasken, fordi den anden ikke gør det. Måske lader man helt være, fordi man altid har været vant til, at den bliver taget.

Hav det sjovt

Men det skal også være godt at bo sammen med den, man elsker. Når man har klaret de ovenstående udfordringer, bliver det at bo sammen en unik måde at lære hinanden kende på ny. Man kommer også til at kunne få en ny connection til sin partner, fordi man pludselig skal sove og stå op med dem hver dag. Når man bor sammen, er det en god mulighed for også at kunne lære sig selv at kende. Og har du ikke en partner, men drømmer om at finde den, du kan dele et hjem med, så er datingsiden Scor.dk stedet for dig.