Hjælp dit barn med at finde skoleglæden

Dette indhold er sponsoreret. 

Ingen forælder har lyst til at se sit barn ked af det og frustreret – særligt ikke på daglig basis. Sådan kan det imidlertid let gå hen og blive med et lektie- og skoletræt barn. Det er bestemt ikke unormalt, og mange voksne kan sikkert selv sætte sig ind i følelsen af frustration, når problemerne virker lidt for uoverstigelige. Heldigvis er der hjælp at hente. Hvad end det er matematik, dansk, geografi eller sådan lidt det hele, dit barn bakser med, findes der måder, hvorpå dit barn kan finde tilbage til skoleglæden og overskuddet.

Søg professionel hjælp

I mange tilfælde vil en god løsning på problemet være professionel lektiehjælp. Gennem Alinea kan du finde skræddersyet hjælp med fantastiske undervisere, der vil gøre alt for at hjælpe netop dit barn på rette vej, lige meget hvilke fag det er, der volder problemer. Som forælder er det umuligt at være lige god til at hjælpe sine børn i alle fag og desuden have tid til det ved siden af krævende fuldtidsjob og så videre. Det er kun naturligt, og det er derfor godt, at der findes andre mennesker, der er trænet i netop den sag, så både du og dit barn igen kan få mere overskud i hverdagen. Det handler blot om at række ud. 

Leg og læring 

Herudover kan det være en god idé til dagligt at fokusere på det sjove ved at lære. Både i forbindelse med selve lektielæsningen, men også – og måske endda særligt – på alle mulige andre tidspunkter. Læring skal helst ikke blive forbundet med en tung pligt, og heldigvis kan det da også være sjovt for både børn og voksne. Eksempelvis findes der en masse lærerige naturdokumentarer, som også børn vil finde spændende. Matematik kan også nemt leges ind, både gennem spil og med matematiklege og så videre. I forbindelse med dansk kan I øve jer i svære og seje ord sammen eller finde på rim og remser. Der er mange muligheder, og det handler selvfølgelig i høj grad om barnets alder og niveau. 

Sund struktur

Afsluttende er struktur naturligvis vigtigt. Det gælder både børn og voksne. Hvis lektielæsningen ligger for sent på dagen, hvor barnet er træt, er det klart at det bliver en sur pligt. Optimalt set kunne det være en god idé at placere lektielæsningen på samme tidspunkt hver dag, så der formes en god rutine. Samtidig kan I eventuelt forsøge at gøre det lidt ekstra hyggeligt med nogle sunde snacks, juice eller lignende. I bedste tilfælde kan lektietid være en af de hyggeligste tidspunkter på dagen – en rolig stund i hverdagens kaos.