Overvejer du at købe en elcykel?

Dette indhold er sponsoreret

Elcykler er ikke nye men de har vundet popularitet i det sidste årti. Efterhånden som teknologien er blevet bedre og forbrugerne er blevet mere åbne over for ideen, er salget steget markant. Man ser dem nu på alle cykelstier rundt omkring og især i de større byer. Man kan ved første øjekast hurtigt blive overrasket over, hvor meget en elcykel egentlig kan koste. Det kan samtidig være svært at navigerer i de mange forskellige brands og måske finde den perfekte cykel til en selv. Elcykel test, er en hjemmeside hvor man kan finde de bedste cykler ifølge eksperter og forbrugere. De har herved samlet de bedste testresultater og samlet et overblik over de bedste produkter på markedet. 

Efter man har erhvervet sig sin første elcykel, er vedligeholdsomkostninger meget lave. Det første spørgsmål vil altid være; hvad koster det at oplade en elcykel ? I gennemsnit koster det kun ca. 75 øre. Man skal have i mente at batteriet lever ikke for evigt. Hvert tredje eller fjerde år skal elcyklen have nyt batteri, også selv om man behandler det godt. Et batteri til en elcykel kan koste mellem 3.000 og 6.000 kroner.

Hvordan virker en elcykel egentlig ?

Selve cyklen består af flere dele, end den traditionelle cykel. Der er først og fremmest et batteri, som sender strøm til motoren, elmotor og pedalsensor. Motoren forsynes med strøm fra batteriet, visse moderne motorer kan oplades mens du kører ned ad bakke.
Når sensoren registrerer at man cykler, starter den motoren, hvilket hjælper på stejle bakker og lange ture. Ligeledes når man holder op med at cykle eller bremse, stopper motoren. Ved første øjekast tænker man ikke at en elcykel er på nogen måde forbundet med fysisk aktivitet. I sidste ende arbejder motoren jo for dig. Men man har faktisk selv valget af flere strømstyring tilstande. Niveauet varierer fra en afslappet tur i cruise mode, til helt at nægte at bruge elmotoren, og herved kun stole på egne ben. Således kan man forvandle en tur til arbejde til en daglig træning. Det giver en helt anden motivation til at tage cyklen frem for bilen. Med miljøet i fokus, er det at cykle en af de reneste former for transport man kan benytte sig af, og det er også en af de mest energibesparende. Et af de miljø områder hvor man tydeligt kan se en fordel ved at vælge en elcykel, frem for bilen, er på CO2 regnskabet. Det anses at for hver kilometer der bliver kørt på elcykel i stedet for bilen, er der en økonomisk gevinst for samfundet på 1,34 kr.
Det at købe en elcykel er herved ikke kun for eget behov, det skaber også værdi for dem omkring dig.