Skimmelsvamp i hjemmet

Dette indhold er sponsoreret 

Skimmelsvampen er små mikroorganismer, som normalt vokser i naturen. Her lever svampen af dødt organisk materiale, som for eksempel døde træer. For at skimmelsvamp kan sprede sig i et hus, skal der være fugtigt og mørkt. I huset lever svampen ofte i tapetet og i træ, og kan have flere forskellige farver. Den kan være hvid, lysegrå, sort og rød. Er du i tvivl, om du har skimmelsvamp i dit hjem, så læs med i artiklen herunder. 

Hvor kan det findes?

Som nævnt kan skimmelsvamp være flere forskellige farve, og er ofte i plamager. Du har formentlig set skimmelsvamp før på noget gammelt brød eller en grøntsag, hvor det var blågrønt eller sort. Skimmelsvamp kommer nemlig i alle muligt former og farver. Svampen kommer også ofte, når du mindst venter det. Den vokser ofte i mørket, og steder hvor der helst er fugtigt. Det er tit steder, hvor du normalt ikke vil kigge hver dag. Du skal altid være opmærksom, når du set mørke pletter i dit hjem. Du skal være særlig opmærksom på din emhætte og af udluftning på badeværelset. Det skyldes, at det ofte er steder med megen fugt i forbindelse med madlavning eller bad. Af samme grund er daglig udluftning i hjemmet meget vigtig. Men fjern skimmelsvamp, når du finder det! Det kan godt ske, at du kan se skimmelsvamp, men kan du lugte det? Det kan være svært at opfange lugten, men hvis du kan lugte fugt, så kan du sagtens være på rette spor. Hvis du finder mørke pletter og der samtidig lugter lidt af fugt, så bør du straks ringe efter professionel hjælp. 

Syg af skimmelsvamp 

Hvis du har været udsat for skimmelsvamp i din bolig, så er det vigtigt at holde øje med symptomer hos dig selv og resten af familien, inklusiv hvis du har husdyr. Skimmelsvamp frigiver nemlig giftstoffer, som kan påvirke mennesker og dyr.  Symptomerne på at have været udsat for skimmelsvamp er eksempelvis hovedpine, åndedrætsbesvær, kløende næse og øjne, svimmelhed og hoste. Det er vigtig at kontakte læge, hvis man oplever symptomer. Og hvis du får det bedre, når du ikke opholder dig i dit hjem, er det en stor indikator på, at der er tale om skimmelsvamp i hjemmet. Så husk at lufte dagligt ud, gør ofte rent og hæng kun tøj til tørre i vådrum, for at undgå skimmelsvamp.